• Română
  • Deutsch
  • English
  • Français

                  Asculta Radio Sinca NouaAsculta Radio Sinca Noua

2012 – Polonia, Zamosc CIOFF- Festival “Eurofolk”

 Ansamblul Folcloric Sinca Noua - 2012, Polonia, Zamosc - Reprezentam Romania

2012 – Polonia, Zamosc CIOFF- Festival “Eurofolk”

 

Ansamblul Folcloric Sinca Noua format din 32 de dansatori, insotiti de primarul Dumitru Flucus, a facut spectacol de exceptie, timp de o saptamana, in orasul medieval Zamosc din Polonia. Festivalul CIOFF este unul de promovare a dansurilor populare traditionale.

Orasul Zamosc – infratit cu Sighisoara – a gazduit Festivalul Mondial de Folclor in perioada 16-24 iulie 2012, sub egida Consiliului International al Organizatorilor de Festivaluri de Folclor (CIOFF). Astfel, ansambluri folclorice din noua tari au participat la festivalul din Zamosc: Romania, Polonia, Rusia, Lituania, Statele Unite ale Americii, Ecuador, Portugalia, Franta, Spania. 

Ansamblul Folcloric Sinca Noua a avut 5 spectacole in cinci zile consecutive. Spectacolele au fost sustinute in aer liber pe o scena medievala din orasul Zamosc. Dupa spectacolul oficial de pe scena, din timpul zilei, toate ansamblurile participante dansau pana seara in piata orasului. Daca pe scena au avut reprezentatii de exceptie, in piata dansatorii Ansamblului Folcloric Sinca Noua, au fost lideti incontestabili. Mambrii ansamblului i-au invatat pe polonezi sa joace hore, brasovence si perinite si invartite.

Participarea la un astfel de festival nu este foarte simpla, CIOFF organizand festivaluri de factura calitativa foarte ridicata. Fara a avea o sustinere financiara deosebita, fata de ansamblurile venite din alte state, dansatorii Ansamblului Folcloric Sinca Noua au participat si au avut o evolutie de exceptie.